2 grudnia 2016 r. w Pałacu Prymasowskim w Warszawie odbyło się podsumowanie sześciu lat wdrażania projektu pn. „Zachowaj Równowagę”, który był prowadzony przez Instytut Żywności i Żywienia wraz instytucjami partnerskimi: Instytutem „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”, Akademią Wychowania Fizycznego oraz Polskim Towarzystwem Dietetyki. Przedsięwzięcie jest realizowane w ramach Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy.
Podczas konferencji zaprezentowano rezultaty poszczególnych zadań projektu, a eksperci i osoby realizujące podzielili się rekomendacjami z uzyskanych doświadczeń. Spotkanie było także okazją do omówienia planów na przyszłość w kontekście nowych wyzwań stojących przed Instytutem Żywności i Żywienia przy kontynuacji projektu „Zachowaj równowagę”.
W konferencji uczestniczyli przedstawiciele m.in. Ministerstwa Rozwoju, Ministerstwa Sportu i Turystyki, Ministerstwa Zdrowia, Narodowego Centrum Badań i Rozwoju, Najwyższej Izby Kontroli, Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych, czy Federacji Polskich Banków Żywności
NIEKTÓRE Z EFEKTÓW PROJEKTU
- Poprzednia
- Następna
- Drukuj
- Powrót
- Wypowiedz się