W ramach projektu predefiniowanego nr 2 „Zdrowy styl życia dzieci i młodzieży”, moduł 1 „Odżywianie i sport” przygotowano kolejne opracowania i materiały edukacyjne.
1. Analiza w zakresie mechanizmów kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych, w tym wyboru zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkach.
Opracowany dokument prezentuje wyniki przeprowadzonej analizy dostępnych programów i kampanii informacyjnych lub edukacyjnych wdrożonych w Polsce (opis 7 kampanii lub programów edukacyjnych wraz z interpretacją i oceną efektów wsparcia przeprowadzonych w latach 2018-2020) oraz w Norwegii (wnioski z przeglądu i oceny produktów przedstawionych w raporcie Partnera norweskiego pt. „Healthy lifestyle of children and youth − Module 1: Diet and physical activity: Measures to improve diet and increase the degree of physical activity in kindergarten children (1–6 years old)”). Jednocześnie w dokumencie zawarto wnioski płynące z przeprowadzonej analizy oraz opracowane na ich podstawie rekomendacje dotyczące wyboru najlepszych form przekazu informacji (kanałów dotarcia do grupy docelowej) na temat zdrowego odżywiania dzieci w żłobkach i przedszkolach.
2. Materiały edukacyjne i promocyjne w zakresie wyboru zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkach dla dzieci w żłobkach i przedszkolach oraz rodziców, opiekunów, pracowników żłobków i przedszkoli.
Opracowane materiały stanowią broszury edukacyjne i informacyjne dotyczące wyboru zdrowych opcji żywieniowych w przedszkolach i żłobkach. Przygotowano oddzielne broszury skierowane do przedszkoli i żłobków w podziale dla rodziców i nauczycieli. Materiały będą wykorzystywane podczas realizacji programu szkoleniowego w zakresie wyboru zdrowych opcji w przedszkolach i żłobkach, który będzie wdrażany w kolejnych etapach realizacji projektu.
- Poprzednia
- Następna
- Drukuj
- Powrót
- Wypowiedz się